Λεύκανση στο σπίτι

Λεύκανση στο σπίτι

Για να επιτευχθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τη λεύκανση στο σπίτι με εξατομικευμένους νάρθηκες , θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τις  παρακάτω οδηγίες:

1.Το gel που προτείνεται για τη λεύκανση  των δοντιών σας , συστήνετε μόνο από τον οδοντίατρο και προορίζεται για χρήση αποκλειστικά από εσάς. Η χρήση του είναι ασφαλής , αρκεί να ακολουθούνται κατα γράμμα οι οδηγίες και να μη γίνονται υπερβολές. Για κανένα λόγο δε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λευκαντικά υλικά ή καλλυντικά που υπόσχονται ότι  λευκαίνουν τα δόντια σας, χωρίς τη συμβουλή οδοντιάτρου .

2.Το gel  λεύκανσης είναι απαραίτητο να φυλάσσεται στο ψυγείο , αλλιώς μειώνεται η δραστικότητά του.

3.Η ποσότητα λευκαντικού gel που έχετε παραλάβει είναι αρκετή για καθημερινή χρήση επί 15 ημέρες περίπου , οπότε συνήθως ολοκληρώνεται η διαδικασία  λεύκανσης με νάρθηκες στο σπίτι.

4.Βουρτσίστε προσεκτικά τα δόντια σας και χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα πριν από κάθε εφαρμογή Gel  λεύκανσης. Σας συστήνουμε τη χρήση λευκαντικής οδοντόκρεμας για επαύξηση του λευκαντικού αποτελέσματος.

5.Διατηρείτε τους ναρθηκές λεύκανσης πάντα καθαρούς και στεγνούς πριν τη τοποθέτηση του gel. Μην τους  αφήνετε σε ζεστές εστίες , καθώς αλλιώνονται.

6.Η ποσότητα gel  λεύκανσης που χρειάζεται να τοποθετηθεί στους νάρθηκες  είναι πολύ μικρή , ίση με μια <<φακή>> για κάθε δόντι, που τοποθετείται στο βαθύτερο σημείο του εσωτερικού του νάρθηκα. Η τοποθέτηση περίσσειας υλικού στους νάρθηκες δεν επιταγχύνει τη διαδικασία λεύκανσης , ούτε βελτιώνει το αποτέλεσμα. Κάνετε οικονομία στο υλικό σας για μεγαλύτερη ασφάλεια (αποφυγή συμπτωμάτων υπερευαισθησίας των δοντιών), αλλά και για να χρησιμοποιηθεί κατα το δυνατόν περισσότερες μέρες.

7.Τοποθετήστε το νάρθηκα στο στόμα σας ώστε να εφαρμόζει τελείως στα δόντια .Μπορείτε να αφαιρέσετε την περίσσεια υλικού από τα ούλα , με μια μπατονέτα ή μαλακή οδοντόβουρτσα.

8.Διατηρείστε το  νάρθηκα με το gel στο στόμα σας μόνο για το χρονικό διάστημα που σας έχει συστηθεί. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να παρατηρήσετε αυξημένη ροή σάλιου στο στόμα σας.

9.Μετά την αφαίρεση του νάρθηκα  ξεπλύνετέ τον με κρύο νερό, καθαρίστε τον με μια οδοντόβουρτσα , σκουπίστε τον και τοποθετείστε τον ανάποδα στην ειδική θήκη. Επίσης, βουρτσίστε και απομακρύνετε το υλικό από τα δόντια σας.

10.Αποφύγετε να φάτε ή να πιείτε για μια ώρα αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα.

11.Κατα τη διάρκεια της λεύκανσης απογύγετε το κάπνισμα και την κατανάλωση τροφίμων και ποτών με χρωστικές. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση τσιγάρου , πούρου , κόκκινου κρασιού, καφέ, τσαγιού, χαμομηλιού, αναψυκτικών τύπου cola , σάλτσας σόγιας, χυμών γκρειπφρουτ, κερασιών, φράουλας ,βατόμουρου, πατζαριών, κοκκινιστού κρέατος σοκολάτας και όξινων , π.χ. πορτοκαλιού, λεμονιού.

12.Αν αισθανθείτε ευαισθησία ή πόνο στα δόντια ή στα ούλα σας,σταματήστε τη χρήση του gel λεύκανσης για μια μέρα. Αν τα συμπτώματα συνεχιστούν , ενημερώστε τον οδοντιατρό σας , ωστε να προλάβει τυχόν προβλήματα.

13.Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ανατομία, η ηλικία , η κατάσταση των δοντιών, η στοματική υγιεινή και η αρχική απόχρωση των δοντιών επηρεάζουν  σημαντικά το τελικό  αποτέλεσμα, καθώς και τη διάρκεια λεύκανσης, μέχρι αυτό να επιτευχθεί.

14.Για να διατηρήσετε το λευκότερο χαμόγελό σας μετά το πέρας της λεύκανσης επισκεφτείτε το ιατρείο για συντήρηση του αποτελέσματος, ανα 6-12 μήνες ανάλογα με τις συνηθειές σας. Αφού πραγματοποιηθεί καθαρισμός των δοντιών σας , θα σας δωθεί λευκαντικό υλικό που θα χρησιμοποιήσετε για λίγες μέρες στους ήδη κατασκευασμένους ατομικούς σας νάρθηκες.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το οδοντιατρείο.

 

Παλαιό Φάληρο

Αγ.Αλεξάνδρου και Αφροδίτης 39, 17561

Τηλέφωνο

212-1045867

Ώρες λειτουργίας

Δευ - Παρ: 8:00 - 17:00

Email

marppetridou@gmail.com
Μετάβαση στο περιεχόμενο