Υπηρεσίες Γενικής Οδοντιατρικής

Το ιατρείο μας παρέχει τις πιο σύγχρονες θεραπείες σε όλο το φάσμα της οδοντιατρικής αντιμετωπίζοντας άμεσα, υπεύθυνα και με σεβασμό προς τον ασθενή κάθε περιστατικό.

Υπηρεσίες Γενικής Οδοντιατρικής

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Η οδοντιατρική πρόληψη περιλαμβάνει τις απαραίτητες ενέργειες  για τη διατήρηση της υγείας της στοματικής κοιλότητας και την πρώιμη ανίχνευση οδοντικών και περιοδοντικών προβλημάτων.

Αποτρύγωση (καθαρισμός)

Πρόκειται για μια σχετικά απλή διαδικασία όπου ο οδοντίατρος με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων (ξέστρα, υπέρηχοι, σοδοβολή,) απομακρύνει ανώδυνα και αποτελεσματικά την οδοντική πλάκα ,τη τρυγία (κοινώς πέτρα) και τις χρωστικές από τα δόντια καθιστώντας τα και πάλι υγιή.

Φθορίωση

Τοποθέτηση φθορίου από τον οδοντίατρο, με ειδικά ενισχυμένα φθοριούχα gel.

Προληπτικές Καλύψεις οπών και σχισμών (sealants)

Οι προληπτικές καλύψεις οπών και σχισμών είναι λεπτόρρευστες συνθετικές ρητίνες οι οποίες τοποθετούνται στις μασητικές επιφάνειες των οπισθίων δοντιών για να προστατεύουν τις στενές οπές και σχισμές των δοντιών οι οποίες επειδή δεν μπορούν να καθαριστούν καλά με το βούρτσισμα, αποτελούν τη πρώτη θέση που ξεκινά η τερηδόνα. Αποτελούν μια ανώδυνη απλή και ασφαλή μέθοδο πρόληψης κατά της τερηδόνας.

Θεραπεία Ουλίτιδας

Η πέτρα αν δεν διαγνωστεί και αφαιρεθεί έγκαιρα από τον οδοντίατρο θα συνεχίσουν να  συσσωρεύονται μικρόβια στα δόντια και να αναπτύσσονται βακτήρια προκαλώντας έτσι ερεθισμό και φλεγμονή στα ούλα, τη γνωστή σε όλους ουλίτιδα .

Η προχωρημένη ουλίτιδα προκαλεί οίδημα (τα ούλα μας είναι διογκωμένα,) υφίζηση (υποχώρηση) και ερυθρότητα των ούλων, τα οποία αιμορραγούν, είτε αυτόματα, είτε κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος.Μέχρι το σημείο αυτό η κατάσταση μπορεί να θεραπευτεί με ένα καθαρισμό των δοντιών/αποτρύγωση από τον οδοντίατρο και με συχνό και επιμελές βούρτσισμα.

Θεραπεία Περιοδοντίτιδας

Η ουλίτιδα είναι η πιο ελαφριά μορφή της περιοδοντικής νόσου και αποτελεί τη φλεγμονή των ούλων. Αν δεν θεραπευτεί έγκαιρα μεταπίπτει σε περιοδοντίτιδα με εμπλοκή του οστού που περιβάλλει τα δόντια και σταδιακά οδηγεί στην απώλεια στήριξής τους. Στην περιοδοντίτιδα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθαρίζονται και να λειαίνονται οι επιφάνειες των ριζών κάτω από τη γραμμή των ούλων οι οποίες είναι εποικισμένες με βακτήρια με τη διαδικασία της υποουλικής(ριζικής) απόξεσης κατά την οποία με ειδικά εργαλεία αφαιρείται η πλάκα από όλες τις επιφάνειες της ρίζας του δοντιού, αλλά και ένα μικρό στρώμα της εξωτερικής ουσίας της ρίζας (οστεΐνης) που έχει μολυνθεί από τα μικρόβια.

Η μακροχρόνια επιτυχία της θεραπείας μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο σε ασθενείς με βέλτιστη στοματική υγιεινή στο σπίτι σε καθημερινή βάση, αποτρέποντας έτσι την υποτροπή της εξαιτίας νέων βακτηριακών εναποθέσεων.Είναι επίσης σημαντικό να συνεχιστεί η επαγγελματική φροντίδα από τον οδοντίατρο έτσι ώστε υποτροπιάζοντα προβλήματα να ανιχνεύονται και να θεραπεύονται εγκαίρως. Τα μεσοδιαστήματα γι’ αυτούς τους επανελέγχους είναι συνήθως στους τρεις, τέσσερεις ή έξι μήνες. Η συχνότητα εξαρτάται από την ποιότητα της στοματικής υγιεινής, την έκταση της φλεγμονής των ούλων και την παρουσία των λεγόμενων υπολειπόμενων περιοδοντικών θυλάκων.

Αισθητικές εμφράξεις ρητίνης

Πρόκειται για τα γνωστά ‘’ λευκά σφραγίσματα’’.Οι εμφράξεις σύνθετης ρητίνης  χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση δοντιών που έχουν υποστεί βλάβες λόγω της προσβολής τους από τερηδόνα αλλά και σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο μικρής έκτασης ράγισμα ή σπάσιμο ενός τμήματος του δοντιού.

Οι σύνθετες ρητίνες αποτελούν το πλέον σύγχρονο υλικό επιλογής καθώς αντικαθιστά τη χαμένη οδοντική ουσία και τη μιμείται άψογα σε χρώμα,σύσταση και υφή .Είναι ιδανικές για μικρές και μεσαίες σε μέγεθος εμφράξεις ενώ σε μεγαλύτερης έκτασης εμφράξεις  είναι καλύτερη η επιλογή του ένθετου- επένθετου.

ΕΝΘΕΤΑ/ΕΠΕΝΘΕΤA

Τα ένθετα και τα επένθετα είναι δύο είδη αισθητικών οδοντιατρικών αποκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται όπως και τα κοινά σφραγίσματα, προκειμένου να αναπληρωθεί η οδοντική ουσία που έχει καταστραφεί λόγω τερηδόνας ή κατάγματος του δοντιού. Πρόκειται για έμμεσες αποκαταστάσεις που κατασκευάζονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Χρησιμοποιούνται κυρίως για περιπτώσεις που υπάρχει αρκετά μεγάλη φθορά του δοντιού η οποία δεν μπορεί να διορθωθεί με ένα κοινό σφράγισμα, αλλά όχι τόσο μεγάλη που να χρειάζεται οπωσδήποτε να χρησιμοποιηθεί θήκη (στεφάνη).

ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ (ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ)

Ο πιο σημαντικός λόγος που γίνεται ενδοδοντική θεραπεία είναι η μόλυνση των ζωτικών οργάνων (πολφοί), στο εσωτερικό του δοντιού. Στο σημείο αυτό υπάρχουν νεύρα και αγγεία και όταν τα μικρόβια προχωρήσουν μέσα στο δόντι, δημιουργούν φλεγμονή. Η φλεγμονή αυτή αν δεν εντοπιστεί εγκαίρως μπορεί να επεκταθεί γύρω από το δόντι και να δημιουργήσει πρήξιμο και πόνο. Κατα τη διαδικασία της θεραπείας  αφαιρείται ο νεκρός ή μολυσμένος ιστός του δοντιού (το νεύρο του) και μορφοποιείται κατάλληλα η ρίζα ,γεμίζεται με γουταπέρκα, ένα ελαστικό υλικό σαν καουτσούκ, για να προληφθεί η επανεμφάνιση μόλυνσης στο δόντι. Στη συνέχεια το δόντι σφραγίζεται μόνιμα, ή τοποθετούμε έναν άξονα και μία πορσελάνινη στεφάνη. Αυτό επιτρέπει στους ασθενείς να διατηρήσουν τα δόντια μέσα στην στοματική κοιλότητα για πάρα πολλά χρόνια.

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε σύγχρονο εξοπλισμό ενδοδοντίας , ψηφιακό σύστημα ακτινογραφιών και ακριβή εντοπιστή ακρορριζίου για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Απλές εξαγωγές: αφορούν δόντια που είναι ορατά στη στοματική κοιλότητα)

Χειρουργικές εξαγωγές : αφορούν δόντια που δεν έχουν ανατείλει πλήρως,έγκλειστους σωφρονιστήρες ,σπασμένες ρίζες και ακρορίζια κάτω από τη γραμμή των ούλων.

Η εξαγωγή γίνεται πάντα με την  χρήση τοπικής αναισθησίας.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΟΜΑΤΟΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΝΟΥ

Αντιμετώπιση συμπτωμάτων των ασθενών με προβλήματα στην Κροταφογναθική Διάρθρωση  από παραλειτουργικές δραστηριότητες βρουξισμού (τρίξιμο-σφίξιμο δοντιών) όπως δυσκολία ή αδυναμία στο άνοιγμα του στόματος ,αποτριβές δοντιών, θόρυβοι κατά τη διάνοιξη του στόματος.

Νάρθηκας βρυγμού-σταθεροποίησης

Η κατασκευή του νάρθηκα έχει σκοπό την ελάττωση των συμπτωμάτων του πόνου και την χαλάρωση των μυών σε ασθενείς με διαταραχές στη λειτουργία των μυών της άρθρωσης καθώς και την προστασία των δοντιών σε ασθενείς που σφίγγουν η τρίζουν τα δόντια τους κυρίως κατα τη διάρκεια του ύπνου.

Υπηρεσίες Ακίνητης Προσθετικής

Στεφάνη

Η στεφάνη (θήκη) χρησιμοποιείται για τη λειτουργική αλλά και αισθητική κάλυψη των δοντιών που έχουν υποστεί εκτεταμένη τερηδονική βλάβη και απουσιάζει μεγάλο μέρος οδοντικής ουσίας .Αποτελεί μια έμμεση προσθετική αποκατάσταση που κατασκευάζεται σε συνεργασία με το οδοντοτεχνικό εργαστήριο.

Γέφυρα

Η γέφυρα χρησιμοποιείται για τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση του κενού χώρου που έχει δημιουργηθεί στο στόμα του ασθενούς από την απουσία δοντιών συνήθως  μετά την εξαγωγή ενός ή περισσότερων  δοντιών. Λέγεται γέφυρα καθώς αποτελεί την ένωση δύο ή περισσότερων δοντιών μεταξύ των οποίων παρεμβάλλεται ένα κενό. Αποτελεί και αυτή μία έμμεση προσθετική αποκατάσταση που κατασκευάζεται σε συνεργασία με το οδοντοτεχνικό εργαστήριο, η γέφυρα αποτελείται ουσιαστικά από στεφάνες οι οποίες πλευρικά είναι ενωμένες μεταξύ τους .

Οι στεφάνες/γέφυρες κατασκευάζονται από το εργαστήριο ώστε να είναι εξατομικευμένες στο σχήμα και στο χρώμα των φυσικών δοντιών κάθε ασθενούς .Με τα σύγχρονά υλικά πλέον μπορούν να είναι είτε μεταλλοκεραμικές οι οποίες έχουν ένα πυρήνα- το μεταλλικό σκελετό ο οποίος επενδύεται  εξωτερικά με πορσελάνη, είτε ολοκεραμικές. Στην κατηγορία αυτών των εργασιών απουσιάζει ο μεταλλικός σκελετός και κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από πορσελάνη .Αποτελούν λύση επιλογής όταν πρόκειται να αποκατασταθούν δόντια στη πρόσθια περιοχή οπότε και οι αισθητικές απαιτήσεις είναι περισσότερες.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Η αισθητική οδοντιατρική έχει ως σκοπό να βελτιώσει το χαμόγελο προσφέροντας ένα φυσικό , αρμονικά λευκό αποτέλεσμα.

Αφαίρεση χρωστικών

Αφαίρεση  των χρωστικών και των δυσχρωμιών των δοντιών που προκαλούνται καθημερινά από καφέδες, τσάι, αναψυκτικά τύπου cola και το τσιγάρο σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση του συστήματος σοδοβολής Airflow. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει γίνει πρώτα ο καθαρισμός των δοντιών από εναποθέσεις πλάκας και πέτρας (αποτρύγωση).

Λεύκανση στο σπίτι

Λεύκανση είναι η διαδικασία με την οποία ο οδοντίατρος επιτυγχάνει την διόρθωση του χρώματος των δοντιών και την αύξηση της φωτεινότητας.

H διαδικασία της λεύκανσης στο σπίτι περιλαμβάνει την κατασκευή εξατομικευμένων ελαστικών ναρθηκών στους οποίους γίνεται εφαρμογή του λευκαντικού παράγοντα σε μορφή gel από τον ασθενή στο σπίτι 5-8 ώρες την ημέρα (συνήθως κατα τη διάρκεια του ύπνου) για 10-20 ημέρες.

Λεύκανση δοντιών στο ιατρείο

H διαδικασία της λεύκανσης στο ιατρείο γίνεται υπό την επιτήρηση του οδοντιάτρου τοποθετώντας έναν λευκαντικό παράγοντα σε μορφή gel στα δόντια απομονώνοντας τα ούλα. Η λευκανση στο ιατρείο συνήθως απαιτεί 2 με 3 συνεδρίες διάρκειας μιας ώρας η καθεμία ωστε να μεταβληθεί το χρώμα των δοντιών ικανοποιητικά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι αποτελεσματική η λεύκανση είναι η υγεία των ούλων και των δοντιών. Ένας ασθενής του οποίου τα δόντια θέλουν σφράγισμα ή νοσεί από ουλίτιδα – περιοδοντίτιδα, θα πρέπει πρώτα να θεραπευτεί και μετά να ξεκινήσει την διαδικασία λεύκανσης δοντιών.

Η λεύκανση δοντιών επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών.

Λεύκανση ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών

Η δυσχρωμία των ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών προέρχεται από την αποδόμηση των προϊόντων αίματος στο πολφικό θάλαμο .Η σκούρα γκρι χρώση που αφήνουν είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με την τεχνική της εσωτερικής λεύκανσης.

Όψεις ρητίνης και πορσελάνης

Με τις όψεις  μπορείτε να βελτιώσετε τα δόντια σας αισθητικά. Αποτελούν λύση εκλογής σε αρκετές περιπτώσεις όπως όταν θέλουμε να ‘’κλείσουμε’’διαστήματα-κενά  ανάμεσα στα δόντια ,σε δόντια με πολλαπλές δυσχρωμικές εμφράξεις που χρήζουν αντικατάστασης,σε αποχρωματισμένα  ή απονευρωμένα πρόσθια δόντια.Επιπρόσθετα

όταν επιθυμούμε αλλαγή του σχήματος του υπάρχοντος δοντιού είτε λόγω κατάγματος του  κοπτικού τριτημορίου, είτε νανοδοντίας είτε ακόμα και για να διορθώσουμε στραβά δόντια όταν ο ασθενής δεν επιθυμεί να ακολουθήσει  ορθοδοντική θεραπεία, η οποία είναι και η πρώτη θεραπεία εκλογής.

Δυστυχώς οι όψεις πορσελάνης αντενδείκνυται σε ασθενείς με βρυγμό, με περιοδοντικά προβλήματα (ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα), σε ασθενείς  με συνήθειες όπως δάγκωμα στυλό και τέλος όταν τα δόντια είναι ιδιαίτερα κατεστραμμένα.

Αντιμετώπιση έντονου πόνου ή οιδήματος

Ως επείγον περιστατικό στην καθημερινή οδοντιατρική πρακτική χαρακτηρίζεται ο έντονος,οξύς  πόνος που εντοπίζεται σε ένα δόντι ή το οίδημα που μπορεί να προκληθεί από διάφορες φάσεις της μόλυνσης και της φλεγμονής του πολφού ενός δοντιού ή των περιακρορριζικών του  ιστών. Η αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού, η διάγνωση αρχικά και η σωστή αντιμετώπιση του  είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της οδοντιατρικής φροντίδας.

Προσθετική επι εμφυτευμάτων

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι κατασκευές κυρίως από τιτάνιο που έχουν σχήμα ρίζας ενός δοντιού και είναι απολύτως βιοσυμβατά και αποδεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η διαδικασία τοποθέτησής τους είναι ανώδυνη και ασφαλής και γίνεται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Είναι μια λύση που έχουμε μαζί με την κλασσική ακίνητη και την κινητή προσθετική προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αισθητική και τη λειτουργικότητα του στόματός σας.

Υπηρεσίες

Παλαιό Φάληρο

Αγ.Αλεξάνδρου και Αφροδίτης 39, 17561

Τηλέφωνο

212-1045867

Ώρες λειτουργίας

Δευ - Παρ: 8:00 - 17:00

Email

marppetridou@gmail.com
Μετάβαση στο περιεχόμενο