Συντήρηση προσθετικών εργασιών

Συντήρηση προσθετικών εργασιών

Η προσθετική εργασία που φέρετε στο στόμα σας ( είτε πρόκειται για ακίνητη γέφυρα πορσελάνης, είτε για κινητή μερική οδοντοστοιχία) αντικαθιστά κάποια φυσικά δόντια σας, που λείπουν. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν  για την κατασκευή της είναι  βιοσυμβατά και δεν αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως η προσθετική εργασία στηρίζεται σε φυσικά δόντια, τα οποία αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς και απειλούνται από ασθένειες, τόσο αυτά καθ' αυτά  (τερηδόνα) όσο και οι ιστοί που τα στηρίζουν (παθήσεις περιοδοντίου).

Μάλιστα, τα δόντια   στηρίγματα κινδυνεύουν περισσότερο από τα υπόλοιπα δόντια, καθώς φέρουν αυξημένο μικροβιακό φορτίο (η παρουσία των ξένων υλικών τροποποιεί την μικροβιακή χλωρίδα του στόματος) και  πρακτικά είναι δυσκολότερος ο καθαρισμός τους.

Ο δικός σας ρόλος στην μακροχρόνια επιτυχία της προσθετικής εργασίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός!

Aκολουθήστε τις παρακάτω  οδηγίες

Για να διατηρήσετε λοιπόν υγιή τα φυσικά σας δόντια - στηρίγματα για πολλά χρόνια:

1. Βουρτσίζετε τα δόντια σας σχολαστικά 2 φορές την ημέρα.
2. Χρησιμοποιείτε καθημερινά το ειδικό οδοντικό νήμα (super floss)  ή  τα μεσοδόντια βουρτσάκια, σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δόθηκαν..
3. Αποφύγετε την συχνή κατανάλωση τροφών που περιέχουν ζάχαρη, ιδίως στο χρονικό διάστημα μεταξύ των γευμάτων.
4. Αποφεύγετε τις ιδιαίτερα σκληρές τροφές (παστέλια, κουφέτα, σκληρά παξιμάδια κλπ.) και γενικά την άσκηση υπερβολικών πιέσεων στα δόντια, όπως: τρίξιμο ή σφίξιμο δοντιών, συγκράτηση πίπας ή άλλων αντικειμένων με τα δόντια, δάγκωμα μολυβιού κ.λπ.
5. Μην ξεχνάτε τον τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο (ανά εξάμηνο ή τακτικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δόθηκαν) είναι ιδιαίτερα  σημαντικός !

Παλαιό Φάληρο

Αγ.Αλεξάνδρου και Αφροδίτης 39, 17561

Τηλέφωνο

212-1045867

Ώρες λειτουργίας

Δευ - Παρ: 8:00 - 17:00

Email

marppetridou@gmail.com
Μετάβαση στο περιεχόμενο